Gebedstijden Adegem

Gebedstijden voor Adegem kunnen hieronder worden afgelezen. Wij hopen dat de weergegeven gebedstijden overeenkomen met de gebedstijden van jullie moskee in Adegem. Mocht dit niet het geval zijn dan vernemen wij dit graag van onze broeders en zusters uit Adegem.
Wil je ook de gebedstijden van een andere locatie bekijken? Klik dan op “andere locatie” en typ de eerste letters in van een stad. Selecteer vervolgens in het overzicht dat zal verschijnen de juiste locatie.

Moskee beheerder? Klik op oranje icoontje op de kaart om moskee software te gebruiken!
compass
needle of the compass kaaba on top of the needle of the compass
In Nederland en België worden verschillende methoden gebruikt voor het berekenen van de gebedstijden. Deze methoden geven voor salat Dhor, salat Asr en salat Maghrib over het algemeen dezelfde tijden aan. De verschillen zitten vooral in de tijden die worden weergegeven voor het eerste gebed (salat Fajr) en het laatste gebed (salat Isha).

Methode Gebedstijden

De laatste tijd zien we dat steeds meer moskeeën voor salat Fajr de methode van de noordelijk gelegen Europese landen hanteren. Deze methode gaat er vanuit van dat salat Fajr begint wanneer de stand van de zon ten opzicht van de horizon gelijk is aan 14.6 graden. Daarnaast verricht men salat Isha 90 minuten na salat Maghrib. Onder het mom van goed voorbeeld doet goed volgen, hebben wij dan ook de uitgangspunten voor de weergegeven gebedstijden op deze waarden gebaseerd.

Mocht je toch niet tevreden zijn met deze uitgangspunten dan verwijzen we je graag naar onze homepage. Hier bieden we je namelijk de mogelijkheid om de instellingen zelf aan te passen. We verzoeken je hier echter voorzichtig mee om te gaan! In beginsel hebben we de instellingen toegevoegd voor onze broeders en zusters in het buiteland. Wij streven uiteraard naar eensgezindheid onder de moslims in Nederland en België. Het hanteren van dezelfde methode voor de berekening van de gebedstijden is hiervan een goed voorbeeld. Bovendien is het geografisch oppervlak van deze twee landen niet heel groot en de verschillen in gebedstijden dienen dat dan ook niet zijn! Alhamdoulillaah zien we vandaag de dag dat de gebedstijden steeds minder ter discussie worden gesteld in Nederland en België. Dit wijst er waarschijnlijk op dat we de goede kant op gaan.

Nieuwsgierig naar de tijden van andere steden?

AmsterdamRotterdamUtrecht
BrusselAntwerpenGent

Gebedstijden Adegem

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close