Gebedstijden Breda

Gebedstijden Breda kun je hieronder bekijken en printen. Onderstaande tijden komen overeen met de gebedstijden van Moskee Arrahman.

Moskee beheerder? Klik op oranje icoontje op de kaart om moskee software te gebruiken!
compass
needle of the compass kaaba on top of the needle of the compass

Gebedstijden Breda bepalen

Om de gebedstijden van Breda nauwkeurig weer te geven, hebben we in de eerste plaats gekeken naar de moskeeën die zich in Breda bevinden. Daarnaast hebben we ook gelet of de gebedstijden online worden weergegeven. Op basis van de weergegeven gebedstijden, hebben we vervolgens proberen te achterhalen welke methode de betreffende moskee hanteert om de gebedstijden te berekenen.

Uit het onderzoek is gebleken dat de website van Moskee Arrahman het meest wordt bezocht door onze broeders en zusters uit de regio om de gebedstijden Breda te raadplegen. Hier zijn natuurlijk wel een aantal de redenen voor te noemen:

  • In de eerste plaats heeft Moskee Arrahman een lange historie
  • Moskee Arrahman is gevestigd in een wijk waar veel moslims wonen
  • Moskee Arrahman beschikt Alhamdoulillaah over veel vrijwilligers
  • Op de website van Moskee Arrahman is veel relevante informatie te vinden

Gebedstijden Moskee Arrahman

In Nederland worden verschillende methoden gebruikt voor het berekenen van de gebedstijden. Deze methoden geven voor salat Dhor, salat Asr en salat Maghrib vaak dezelfde tijden aan. De verschillen zitten vooral in de tijden die worden weergegeven voor salat Fajr en salat Isha. Uit het onderzoek is gebleken dat Moskee Arrahman onderstaande uitgangspunten hanteert voor het bepalen van Gebedstijden Amsterdam:

  • Salat Fajr begint wanneer de stand van de zon ten opzicht van de horizon ongeveer gelijk is aan 15 graden.
  • Salat Isha begint 90 minuten na salat Maghrib.

Onder het mom van goed voorbeeld doet goed volgen, hebben wij ook bovenstaande waarden gebruikt voor het berekenen van Gebedstijden Breda op deze pagina. Het kan voGebedstijden Moskee Arrahmanorkomen dat er één of twee minuten verschil ontstaat tussen de gebedstijden op deze pagina en die van Moskee Arrahman, omdat wij de coördinaten hanteren van het middelpunt van Breda. Mochten je grotere verschillen waarnemen dan willen wij je erop wijzen dat je de gebedstijden van je lokale moskee dient te hanteren.

Nieuwsgierig naar de gebedstijden van andere locaties?

GoudaEdeArnhem
Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close