Soera 114 – An-Nas – De Mensheid – الناس

bismillah ir rahman ir rahim

قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ 1

Zeg (o Mohammed): “Ik zoek toevlucht bij de Heer van de mensen.

مَلِكِ النَّاسِ 2

De Koning van de mensen.

إِلَٰهِ النَّاسِ 3

De God van de mensen.

مِن شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ 4

Tegen het kwaad van de influisteraar (d.w.z. van de satan) die zich terugtrekt (en stopt met het influisteren wanneer iemand Allah gedenkt).

الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ 5

Degene die influistert in de borsten (d.w.z. in de harten) van de mensen.

مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ 6

Onder de djinns en de mensen.”

11 thoughts on “Soera 114 – An-Nas – De Mensheid – الناس”

 1. De Koran zegt dat de joden terug zullen keren naar hun land, waar kan ik dat vinden.
  Of is deze door de Palestijnse Autoriteit deze passage uit de Koran geschrapt, maar in andere
  islamitische landen het bewijs gewoon in de Koran te vinden.
  Hoe kan dit ?

  1. Waar heb jij het over….. en wie heeft jou dat wijs gemaakt ik heb daar nog nooit iets over gehoord volgens mij bedoel je andersom dat de palestijnen hun land terug krijgen!

  2. Soera 17:104
   En Wij zeiden daarna tot de Israëlieten: “Bewoont het land en wanneer de toezegging van het hiernamaals uitkomt, zullen Wij jullie allen door elkaar bijeenbrengen.”

  3. Beste J. Adriaanse, je kunt dit terugvinden in soera 21 de profeten in aya 95 en 96. Sheikh Imran Hossein heeft hier zelfs een boek over geschreven genaamd: Jeruzalem in de Quraan. Het boek is vertaald in het Nederlands en leest zeer gemakkelijk. Je kunt op YouTube ook lezingen van hem vinden, zeker over dit onderwerp. Zeer de moeite waard om je verder in te verdiepen. Ik wens je het allerbeste. Mvg Samiha

 2. wel leuk ik leer nu op me tablet en het gaat makelijk zonder dat ik naar de moskee moet want de moskee is 50 km ver en kan er alleen heen als je een auto hebt! maar ik ga wel vrijdag wel naar de moskee met me moeder vader broetje, zusje, broer ,zus en ik de auto om half 1

 3. dit is 1 van de beste website dat ik ooit heb bezocht om koran te leren niet alleen voor soera An Nas maar zeker voor de anderen soera's maar het is altijd handig om te herhalen

 4. Alles in het midden-oosten was van de moslims ….het is afgepakt en bestolen!! Door mijn eigen ras ….voorbeeldje kijk wat er nu met syrie gebeurd!

 5. Insha'Allah vergeeft God al onze slechte daden, worden we 1 en mogen we allen het paradijs binnentreden. Bid en gehoorzaam je ouders, geef geld/spullen aan de armen en doe gewoon goed. Resulteert in een beter leven! (100%)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close