Soera 114 – An-Nas – De Mensheid – الناس

Deze soera in de nieuwe Koran omgeving lezen? Ja, graag
bismillah ir rahman ir rahim

قُلۡ أَعُوذُ بِرَبِّ ٱلنَّاسِ 1

Zeg: “Ik zoek mijn toevlucht tot de Heer der mensen.

مَلِكِ ٱلنَّاسِ 2

De Koning der mensen.

إِلَٰهِ ٱلنَّاسِ 3

De God der mensen.

مِن شَرِّ ٱلۡوَسۡوَاسِ ٱلۡخَنَّاسِ 4

Tegen het kwaad van de wegsluipende fluisteraar ( d.w.z. Sjaitaan, deze trekt zich terug zodra Allah wordt herdacht).

ٱلَّذِي يُوَسۡوِسُ فِي صُدُورِ ٱلنَّاسِ 5

Degene die in de harten van de mensheid fluistert.

مِنَ ٱلۡجِنَّةِ وَٱلنَّاسِ 6

Vanuit het midden der Djinn en mensen.”

29 Comments

 1. De Koran zegt dat de joden terug zullen keren naar hun land, waar kan ik dat vinden.
  Of is deze door de Palestijnse Autoriteit deze passage uit de Koran geschrapt, maar in andere
  islamitische landen het bewijs gewoon in de Koran te vinden.
  Hoe kan dit ?

  1. Waar heb jij het over….. en wie heeft jou dat wijs gemaakt ik heb daar nog nooit iets over gehoord volgens mij bedoel je andersom dat de palestijnen hun land terug krijgen!

  2. Soera 17:104
   En Wij zeiden daarna tot de Israëlieten: “Bewoont het land en wanneer de toezegging van het hiernamaals uitkomt, zullen Wij jullie allen door elkaar bijeenbrengen.”

  3. Beste J. Adriaanse, je kunt dit terugvinden in soera 21 de profeten in aya 95 en 96. Sheikh Imran Hossein heeft hier zelfs een boek over geschreven genaamd: Jeruzalem in de Quraan. Het boek is vertaald in het Nederlands en leest zeer gemakkelijk. Je kunt op YouTube ook lezingen van hem vinden, zeker over dit onderwerp. Zeer de moeite waard om je verder in te verdiepen. Ik wens je het allerbeste. Mvg Samiha

  4. Aller eerst de koran is van af de dag van openbaring die allah vast heeft gesteld het zelfde gebleven tot heden. zoals Allah dat beloofd heeft. Dus geen een letter is erbij geschreven of er van gewist. maar dat de joden veel macht zullen krijgen en verderf zullen zaaien en terug zullen keren naar palastina ondanks dat het verboden is staat inderdaad in de koran surat alisra ook wel surat kinderen van Israël genoemd.

  5. Adriaanse, niemand kan de Quran veranderen, al hebben vele het al geprobeerd. 1400 jaar en niet een enkele letter is veranderd. Dat is natuurlijk niet te vergelijken met de Bijbel, zowel oud als nieuw testament.
   Betreffende de Koran, het is niet een boek zoals andere boeken die je kent, wat je gewoon even kunt lezen. Je denkt iets te lezen maar er is zoveel meer te overwegen en te leren voordat je het echt snapt. Er zijn hier hele vakken voor met experts en hun eigen meningen.

   Al-Islam.org meer info

  6. De verzen gaan over de Israëlieten in de tijd van Mozes na de bevrijding uit de handen van Pharao. Helaas hebben de Israëlieten toen niet willen vechten tegen de bezetters. Als dank voor hun bevrijding keerden ze God en Mozes de rug toe. Jusha bin Num heeft na Mozes Jeruzalem verovert in gezelschap van David. Het beloofde land was voor toen en niet voor altijd. Ze mochten erin wonen maar dat wilt niet zeggen dat het hun eigendom/land is. Als je de Bijbel(Torah) gelezen zou hebben, dan zou je tot de conclusie komen dat de Joden nooit een eigen staat zullen hebben en dat ze verspreid zullen zijn over de wereld. Daarom zijn de echt gelovigen Joden tegen de staat Israël. Alleen de zionisten strijden voor de staat Israël.

   Er is dus een groot verschil tussen gelovige Joden en zionisten. Zionisten hebben niets te maken met geloof en God. Die maken zoals IS misbruik van religie

  7. Beste, de Koran is ongekend machtig denk aan Quran en de wetenschap, zonnestelsel, geneeskunde etc
   Quran heeft het NIET over de joden die de Torah aanbidoen. Maar over de FAKE Joden, Muslims en Christen die aanbidden geen God/Allah/Elohim. Maar de duistere dimensie verder moet je het zelf uitzoeken. Imran hoesein-Santos Bonacci. Succes mensen

 2. wel leuk ik leer nu op me tablet en het gaat makelijk zonder dat ik naar de moskee moet want de moskee is 50 km ver en kan er alleen heen als je een auto hebt! maar ik ga wel vrijdag wel naar de moskee met me moeder vader broetje, zusje, broer ,zus en ik de auto om half 1

 3. dit is 1 van de beste website dat ik ooit heb bezocht om koran te leren niet alleen voor soera An Nas maar zeker voor de anderen soera's maar het is altijd handig om te herhalen

 4. Alles in het midden-oosten was van de moslims ….het is afgepakt en bestolen!! Door mijn eigen ras ….voorbeeldje kijk wat er nu met syrie gebeurd!

 5. Insha'Allah vergeeft God al onze slechte daden, worden we 1 en mogen we allen het paradijs binnentreden. Bid en gehoorzaam je ouders, geef geld/spullen aan de armen en doe gewoon goed. Resulteert in een beter leven! (100%)

 6. Allah zegt wij denken veel over de tijd door de lessen op school en het wereldse leven, wij geven teveel betekenis aan dingen: maar begrijpen we deze begrip/intentie ook wel?

  We leven in één maatschappij waar tegenwoordig alles snel gaat (iedere dag is een dag, maar ik bedoel de technologische vorderingen.) Tijd gaat niet altijd perse op gevoel sneller, maar gevoel he?! We zijn allemaal tenslotte fracties van gevoel en voelen enigszins pijn. Engelen, mensen, alles. Alles kan, niets mag: maar ik ben islamitisch omdat de tekenen duidelijker zijn dan ooit. Je mag je van Dale of van Dijk erbij pakken van je studie of boekenkast, niemand gaat jou helpen die dag. Ieder ziel zal een ieder zelf vertegenwoordigen. De islam staat voor vrede. Arabisch is geschiedenisboeken lezen uit verveling.. Als je toch niks te doen hebt: lees de koran.

 7. Mij is de vertaling van soera Al-nas niet helemaal duidelijk. Bij de laatste regel من الجنية والناس
  Wordt vertaal als van djinn en de mensen.
  Dit klopt toch niet djinn betekent duivel en niet paradijs of heeft het een dubbele betekenis?

  1. Het verschil zit ‘m in de letter ‘جَ’. Wanneer het streepje eronder wordt gezet, betekent het “djinn” en wanneer het streepje erboven wordt gezet dan betekent het “paradijs”.

  2. Djinn betekent niet “duivel”. Een djinn is door Allah geschapen uit een rookloze vlam van vuur. In de Koran komen zowel goede als slechte djinns voor.

 8. Alhamdoulillah vandaag laatste dag van ramdan de Koran mede door Koran.nl uitgelezen. Prachtige site mashallah!!! Maar heb een vraagje….is het ook mogelijk om sura na sura te kunnen lezen en luisteren zonder dat de voorgaande sura zich herhaalt?

 9. Alhamdulillah, ik heb eindelijk de Quran voltooid in de Nederlandse vertaling. Nu ga ik zeker Arabisch leren om het daarna te lezen in de taal van de Quran.
  Moge Allah ons beschermen. Ameen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close