Soera 114 – An-Nas – De Mensheid – الناس

Deze soera in de nieuwe Koran omgeving lezen? Ja, graag
bismillah ir rahman ir rahim

قُلۡ أَعُوذُ بِرَبِّ ٱلنَّاسِ 1

Zeg: “Ik zoek mijn toevlucht tot de Heer der mensen.

مَلِكِ ٱلنَّاسِ 2

De Koning der mensen.

إِلَٰهِ ٱلنَّاسِ 3

De God der mensen.

مِن شَرِّ ٱلۡوَسۡوَاسِ ٱلۡخَنَّاسِ 4

Tegen het kwaad van de wegsluipende fluisteraar ( d.w.z. Sjaitaan, deze trekt zich terug zodra Allah wordt herdacht).

ٱلَّذِي يُوَسۡوِسُ فِي صُدُورِ ٱلنَّاسِ 5

Degene die in de harten van de mensheid fluistert.

مِنَ ٱلۡجِنَّةِ وَٱلنَّاسِ 6

Vanuit het midden der Djinn en mensen.”

21 Comments

 1. De Koran zegt dat de joden terug zullen keren naar hun land, waar kan ik dat vinden.
  Of is deze door de Palestijnse Autoriteit deze passage uit de Koran geschrapt, maar in andere
  islamitische landen het bewijs gewoon in de Koran te vinden.
  Hoe kan dit ?

  1. Waar heb jij het over….. en wie heeft jou dat wijs gemaakt ik heb daar nog nooit iets over gehoord volgens mij bedoel je andersom dat de palestijnen hun land terug krijgen!

  2. Soera 17:104
   En Wij zeiden daarna tot de Israëlieten: “Bewoont het land en wanneer de toezegging van het hiernamaals uitkomt, zullen Wij jullie allen door elkaar bijeenbrengen.”

  3. Beste J. Adriaanse, je kunt dit terugvinden in soera 21 de profeten in aya 95 en 96. Sheikh Imran Hossein heeft hier zelfs een boek over geschreven genaamd: Jeruzalem in de Quraan. Het boek is vertaald in het Nederlands en leest zeer gemakkelijk. Je kunt op YouTube ook lezingen van hem vinden, zeker over dit onderwerp. Zeer de moeite waard om je verder in te verdiepen. Ik wens je het allerbeste. Mvg Samiha

  4. Aller eerst de koran is van af de dag van openbaring die allah vast heeft gesteld het zelfde gebleven tot heden. zoals Allah dat beloofd heeft. Dus geen een letter is erbij geschreven of er van gewist. maar dat de joden veel macht zullen krijgen en verderf zullen zaaien en terug zullen keren naar palastina ondanks dat het verboden is staat inderdaad in de koran surat alisra ook wel surat kinderen van Israël genoemd.

  5. Adriaanse, niemand kan de Quran veranderen, al hebben vele het al geprobeerd. 1400 jaar en niet een enkele letter is veranderd. Dat is natuurlijk niet te vergelijken met de Bijbel, zowel oud als nieuw testament.
   Betreffende de Koran, het is niet een boek zoals andere boeken die je kent, wat je gewoon even kunt lezen. Je denkt iets te lezen maar er is zoveel meer te overwegen en te leren voordat je het echt snapt. Er zijn hier hele vakken voor met experts en hun eigen meningen.

   Al-Islam.org meer info

 2. wel leuk ik leer nu op me tablet en het gaat makelijk zonder dat ik naar de moskee moet want de moskee is 50 km ver en kan er alleen heen als je een auto hebt! maar ik ga wel vrijdag wel naar de moskee met me moeder vader broetje, zusje, broer ,zus en ik de auto om half 1

 3. dit is 1 van de beste website dat ik ooit heb bezocht om koran te leren niet alleen voor soera An Nas maar zeker voor de anderen soera's maar het is altijd handig om te herhalen

 4. Alles in het midden-oosten was van de moslims ….het is afgepakt en bestolen!! Door mijn eigen ras ….voorbeeldje kijk wat er nu met syrie gebeurd!

 5. Insha'Allah vergeeft God al onze slechte daden, worden we 1 en mogen we allen het paradijs binnentreden. Bid en gehoorzaam je ouders, geef geld/spullen aan de armen en doe gewoon goed. Resulteert in een beter leven! (100%)

 6. Allah zegt wij denken veel over de tijd door de lessen op school en het wereldse leven, wij geven teveel betekenis aan dingen: maar begrijpen we deze begrip/intentie ook wel?

  We leven in één maatschappij waar tegenwoordig alles snel gaat (iedere dag is een dag, maar ik bedoel de technologische vorderingen.) Tijd gaat niet altijd perse op gevoel sneller, maar gevoel he?! We zijn allemaal tenslotte fracties van gevoel en voelen enigszins pijn. Engelen, mensen, alles. Alles kan, niets mag: maar ik ben islamitisch omdat de tekenen duidelijker zijn dan ooit. Je mag je van Dale of van Dijk erbij pakken van je studie of boekenkast, niemand gaat jou helpen die dag. Ieder ziel zal een ieder zelf vertegenwoordigen. De islam staat voor vrede. Arabisch is geschiedenisboeken lezen uit verveling.. Als je toch niks te doen hebt: lees de koran.

 7. Mij is de vertaling van soera Al-nas niet helemaal duidelijk. Bij de laatste regel من الجنية والناس
  Wordt vertaal als van djinn en de mensen.
  Dit klopt toch niet djinn betekent duivel en niet paradijs of heeft het een dubbele betekenis?

  1. Het verschil zit ‘m in de letter ‘جَ’. Wanneer het streepje eronder wordt gezet, betekent het “djinn” en wanneer het streepje erboven wordt gezet dan betekent het “paradijs”.

  2. Djinn betekent niet “duivel”. Een djinn is door Allah geschapen uit een rookloze vlam van vuur. In de Koran komen zowel goede als slechte djinns voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close