ABDULRAHMAN AS-SUDAIS

Abdul Rahman Ibn Abdul Aziz as-Sudais an-Najdi is een Saoedische wereldberoemde qari, hij is geboren in Saoedi-Arabië en komt oorspronkelijk uit de Anza-clan. Al Sudais is de belangrijkste imam van de Grote Moskee in de islamitische stad Mekka.

Op 12-jarige leeftijd leerde Al Sudais de Heilige Koran uit zijn hoofd, studeerde aan de ‘Al Muthana Bin Harith’ basisschool en behaalde in 1979 een graad van uitmuntend in ‘Riyadh Scientific Institution’.

Al Sudais studeerde aan de Riyadh Universiteit en behaalde een graad in de Sharia in 1983, en een Master aan het Sharia College van Imam Muhammad bin Saud Islamitische Universiteit in 1987. In 1995 behaalde hij een Ph.D in de Islamitische Sharia aan de Umm al-Qura Universiteit.

Sheikh AL Sudais staat bekend om de bijzonderheid van zijn stem en om zijn emotionele recitatie van de Koran in overeenstemming met Tajweed.

In 2005 ontving hij de prijs van de ‘Islamitische Persoonlijkheid van het jaar’ tijdens de negende jaarlijkse Dubai International Holy Quran Award.

40 Reacties

  1. Lah Illaha illallah Mohammadan rasoul Allah. Als ik surat Al baqarah luister komt alles tot stilstand, vergeet ik mijn zorgen en kan ik alles op een rijtje zetten. De wereld is een gevaarlijke plek maar met de leiding van Allah zal ik mijzelf er doorheen laten trekken en Allah weet het beste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button