YASSER AD-DUSSARY

Sheikh Al Dosari, de welbespraakte prediker en deugdzame imam.

Zijn volledige naam is Yasser Ibn Rashed Ibn Houseine Al Ouadaani Al Dossari, en hij staat bekend als een van de beroemdste predikers en koranlezers in de Arabische en islamitische wereld. Hij is imam en redenaar in de Dakhil-moskee in Riyad en de algemeen secretaris van de Prins Sultan Universiteit voor het onderwijzen van koran aan de Saoedische strijdkrachten.

Sheikh Al-Dosari werd geboren in de provincie Kharj (ten zuidoosten van Riyad), in 1981, hij is getrouwd en vader van 2 meisjes en 2 jongens.

Yasser Al-Dosari heeft een zeer hoog wetenschappelijk niveau bereikt, aangezien hij in 1424 een bachelordiploma behaalde aan de Faculteit van de Sharia Imam Muhammad bin Saud Islamitische Universiteit, daarna een masterdiploma en zijn academische curriculum voltooide met een doctoraat in vergelijkende jurisprudentie Instituut voor de rechterlijke macht aan dezelfde universiteit.

Sheikh al-Dossari werd bijgestaan ​​door een aantal deugdzame geleerden en geestelijken, zoals Sheikh Dr. Abdullah bin Jibreen, Sheikh Abdul Aziz bin Abdullah Al-Sheikh (Mufti in Saudi-Arabië), Sheikh Dr. Saleh bin Humaid (voorzitter van de raad van bestuur CSM-land), en Sheikh Saad bin Nasser Ashateri (een lid van de senior Preachers), en de lijst is langer …

Yasser Al Dosari voltooide het memoriseren van de Koran op de leeftijd van 15, en zijn talent verscheen in het opmerkelijk lezen van de Koran, zijn frisse stem werd getuigd door de experts van de Koran, zoals Sheikh Bakri Tarabshi en Sheikh Ibrahim Al Akhdar.

Sheikh Al-Dossari nam de rol van imam op zich in een aantal moskeeën, zoals de Dakhli-moskee in Riyad, waar hij een groot aantal gebeden leidt. Daarnaast werd hij uitgenodigd om de gebeden te leiden in andere landen, zoals de VAE, Egypte, Bahrein, Zwitserland en Tsjechië.

14 Reacties

  1. Moge Allah ons allen laten behoren tot de mensen van het paradijs en moge Hij al onze zondes wissen alsof wij nooit een zonde zijn begaan.
    Hij is de meest Genadevolle de meest Barmhartige.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button