Gebedstijden Amsterdam

Gebedstijden Amsterdam kun je hieronder bekijken en printen. Onderstaande tijden komen overeen met de gebedstijden van Moskee Badr.

Moskee beheerder? Klik op oranje icoontje op de kaart om moskee software te gebruiken!
compass
needle of the compass kaaba on top of the needle of the compass

Gebedstijden Amsterdam bepalen

Om de gebedstijden van Amsterdam nauwkeurig weer te geven, hebben we in de eerste plaats gekeken naar de moskeeën die zich in Amsterdam bevinden. Daarnaast hebben we ook gelet of de gebedstijden online worden weergegeven. Op basis van de weergegeven gebedstijden, hebben we vervolgens proberen te achterhalen welke methode de betreffende moskee hanteert om de gebedstijden te berekenen.

Uit het onderzoek is gebleken dat de website van Moskee Badr het meest wordt bezocht door onze broeders en zusters uit de regio om de gebedstijden Amsterdam te raadplegen. Hier zijn natuurlijk wel een aantal de redenen voor te noemen:

 • In de eerste plaats heeft Moskee Badr een lange historie
 • Moskee Badr is gevestigd in een wijk waar veel moslims wonen
 • Moskee Badr beschikt Alhamdoulillaah over veel vrijwilligers
 • Op de website van Moskee Badr is veel relevante informatie te vinden

Gebedstijden Moskee Badr

In Nederland worden verschillende methoden gebruikt voor het berekenen van de gebedstijden. Deze methoden geven voor salat Dhor, salat Asr en salat Maghrib vaak dezelfde tijden aan. De verschillen zitten vooral in de tijden die worden weergegeven voor salat Fajr en salat Isha. Uit het onderzoek is gebleken dat Moskee Badr onderstaande uitgangspunten hanteert voor het bepalen van Gebedstijden Amsterdam:

 • Salat Fajr begint wanneer de stand van de zon ten opzicht van de horizon ongeveer gelijk is aan 17 graden.
 • Salat Isha begint wanneer de zon 16 graden onder de horizon is gezakt.

Gebedstijden Moskee BadrOnder het mom van goed voorbeeld doet goed volgen, hebben wij ook bovenstaande waarden gebruikt voor het berekenen van Gebedstijden Amsterdam op deze pagina. Het kan voorkomen dat er één of twee minuten verschil ontstaat tussen de gebedstijden op deze pagina en die van Moskee Badr, omdat wij de coördinaten hanteren van het middelpunt van Amsterdam. Mochten je grotere verschillen waarnemen dan willen wij je erop wijzen dat je de gebedstijden van je lokale moskee dient te hanteren.

Nieuwsgierig naar de gebedstijden van andere locaties?

RotterdamUtrechtGebedstijden
Tags

6 Comments

 1. Salaam Ou3alaikoum,

  Wij hopen dat jullie tevreden zijn met de gebedstijden voor de stad Amsterdam. Uiteraard zullen wij ons best doen om nauwkeurige gebedstijden te tonen en hopen dat ook dat deze gebedstijden overeenkomen met de gebedstijden van jullie moskee. Wij hebben in dit artikel uitgelegd welke methode wij hanteren voor het berekenen van de gebedstijden van Amsterdam.

  Wa3alaikoum salaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close