FARES ABBAD

Fares Abd Rabbuh Mohammed Abbad, is een Jemenitische Cheikh die wordt beschouwd als een van de meest prominente koranlezers, en als imam betrokken is bij de Ali bin Abi Talib-moskee, die zich in Doha Area in het oosten van Saoedi-Arabië bevindt. zijn melodieuze stem is erg bekend in Almajd Channel TV, waar hij momenteel werkt.

Hij werd geboren in de hoofdstad van Jemen; Sanaa op 12 april 1980, hij is het tweede kind van zijn ouders, en een vader van 3 jongens en een meisje.

Zijn interesse in de Heilige Koran is begonnen sinds hij een klein kind was; daarom heeft hij het uit zijn hoofd geleerd op veel scholen in Sanaa’s City, en hij was afgestudeerd tijdens de typische sessies, die plaatsvonden in de Bilal Ibn Rabah-moskee, waar hij werd vergezeld door de senior Cheikhs, zoals de Cheikh Fadl Morad die hem de techniek bijbracht van het reciteren van de Koran. De Cheikhs die hem hadden beïnvloed waren zeer bekend in de islamitische wereld, zoals Abdul Basit Abdul Samad en Mohamed Al Mohisni.

De Cheikh Fares Abad bracht vele jaren door in Saoedi-Arabië, waar hij vanaf 2006 twee jaar lang de moslimgebeden leidde in de Ali Ibn Taleb-moskee in Dhahran City, daarna verhuisde hij naar Ajman in de Verenigde Arabische Emiraten.

Hij werkt momenteel als Koranreciteur bij Almajd TV. Zijn eerste tv-interview vond plaats in mei 2011, via een programma genaamd “de koran”, dat werd uitgezonden op het Sharjah UAE Channel.

3 Reacties

  1. masallah wat een mooie stem
    ik kom zelf uit jemen
    ik hoop dat de oorlog van jemen stopt amien en ik vraag jullie doe een gebek voor jemen dat de oorlog stopt en dat alle moslims landen een eenheid vormen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button