MISHARY RASHID AL-AFASY

Sheikh Mishary bin Rashid Al-Afasy is een Koeweitse internationaal vernieuwde Qari, hij is geboren in Koeweit op 5 september 1976.

Hij studeerde Koran aan het College van de Holly Quran en Islamstudies aan de Islamitische Universiteit van Medina (Koninkrijk Saoedi-Arabië), met als specialisatie ‘de tien lezingen en vertalingen van de Heilige Koran’. Hij heeft de koran voorgelezen aan sjeik Ahmed Abdulaziz Al-Zaiat, sjeik Ibrahim Ali Shahata Al-Samanodei en sjeik Abdurarea Radwan. Hij maakte indruk op een aantal grote korangeleerden.

Eigenlijk is Sheikh Mishary Al Afasy de imam van Masjid Al-Kabir (Grote Moskee) in Koeweit-Stad, en elke Ramadan leidt hij de Taraweh-gebeden in deze moskee.

Onlangs heeft sjeik Mishary bin Rashed Al-Afasy twee moskeeën bezocht in de Verenigde Staten van Amerika: het Islamic Center of Irvine (ICOI) in Californië en het Islamic Center of Detroit (ICD) in Michigan.

Al Afasy heeft 2 Space Channels gespecialiseerd in het reciteren van de Heilige Koran, de eerste is Alafasy TV en Alafasy Q.

Sheikh Alafasy is getrouwd en heeft twee dochters. Hij heeft ook de bijnaam Abu Nora.

50 Reacties

    1. Ja inderdaad, het geeft mij in ieder geval ook een rustgevend gevoel. Iets beters om te beluisteren dan de Koran is er in mijn ogen echt helemaal niet. “Moge Allah De Gelovigen Het Paradijs Belonen.”
     Masha Allah!

 1. Mascha Allah, Allah o ma barak. Wat een zegen op deze Dunya. Wat een verrijking voor ons op deze Dunya om naar zijn recitaties en stem te mogen luisteren. Zijn stem is fenomenaal mooi en zijn prestaties op deze Dunya is echt om trots op te zijn. Wat een voorbeeld en moge Allah swt hem verrijken met Djena firdous.

 2. Allahoema barek, wat een mooie stem en zeer rustgevend. Moge Allah swt jullie rijkelijk belonen met deze website. Het is echt een meerwaarde voor de oumah. Moge Allah swt al de moslims toebehoren tot het paradijs. Allahoema Ameen 🤲🏼

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button