ABDELBASSET ABDESSAMAD

Abdulbasit Abdusamad is een gerenommeerde Koran-voordrager geboren in 1927 in een dorp genaamd Almara’za in Egypte.

Abdul basit Abdu samad leerde de Heilige Koran op jonge leeftijd van Cheikh Mohamed El Amir en later van Mohamed Selim Hamada. Hij ging in 1951 naar het nationale radiostation. De eerste soera die hij reciteerde was “Fatir”.

In 1952 werd Abdulbasit Abdulsamad benoemd tot officieel voordrager van de moskee van Al Imam Achafiî en vervolgens in 1985 van de moskee van Al Imam Al Hussain.

Abdulbasit heeft een fortuin nagelaten aan hooggekwalificeerde opnames van zowel de gezongen Heilige Schrift als de gereciteerde. Hij was een ambassadeur van de Heilige Koran in vele landen en de eerste president van de Egyptische voordragers in 1984.

Abdulbasit Abdusamad ging naar veel Arabische landen om tijdens de Ramadan de Koran te reciteren, zoals Saoedi-Arabië en Syrië.

16 Reacties

  1. Moge Allah eenieder die heeft bijgedragen aan het opzetten en behouden van deze koran site rijkelijk belonen ya rabi. Allahouma Ameen.

  2. Wat een mooie website en opties, hadden we maaar ook een app van deze website om offline te luisteren. Moge Allah tevreden zijn met jullie die deze website gemaakt hebben op deze wereld en de hiernamaals.

  3. Goedenavond, ik ben nu een paar maanden bezig met de koran begrijpen en ben van plan om in de toekomst als imam te leven. Mensen hebben mij tot de koran gebracht. Ik probeer al mijn hele leven mensen te helpen, het voorbeeld te nemen aan de rijkgezinde mensen op aarde, steun te geven aan mensen met armoede, dat ik voor altijd mijn familie kan onderhouden, ik werk momenteel aan het werken aan een schoon leven, heeft iemand voor mij tips Ik zou graag zo veel mogelijk willen weten!

    Inshallah.

  4. heel leuke site als je koran wilt leze
    en of wilt lere en gewoon ook voor beluisteren en voor adhan

    moge allaah ons belonen en zanat al firdaws geven ameen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button