Gebedstijden Leidschendam

Gebedstijden Leidschendam kun je hieronder bekijken en printen. Informeer jouw moskee ook over de software voor gebedstijden!

Moskee beheerder? Klik op oranje icoontje op de kaart om moskee software te gebruiken!
compass
needle of the compass kaaba on top of the needle of the compass

Wil je de gebedstijden van een andere locatie bekijken?

 • Klik op “andere locatie” en typ de eerste letters in van een stad. Selecteer vervolgens in het overzicht dat zal verschijnen de juiste locatie.
 • Klik hier, zet de GPS aan en sta toe dat Koran.nl jouw locatie mag gebruiken. Zie hieronder voor voorbeeld: Gebedstijden Leidschendam printen en downloadenZodoende wordt jouw locatie in de browser opgeslagen met als voordeel dat tijdens een volgende bezoek de gebedstijden van jouw locatie worden getoond.

Methode Gebedstijden Leidschendam

In Nederland en België worden verschillende methoden gebruikt voor het berekenen van de gebedstijden. Deze methoden geven voor salat Dhor, salat Asr en salat Maghrib vaak dezelfde tijden aan. De verschillen zitten vooral in de tijden die worden weergegeven voor salat Fajr en salat Isha. De laatste tijd zien we dat steeds meer moskeeën en websites het volgende gebruiken voor de berekening van de gebedstijden:

 • salat Fajr begint wanneer de stand van de zon ten opzicht van de horizon gelijk is aan 14.6 graden
 • salat Isha wordt 90 minuten na salat Maghrib verricht

Onder het mom van goed voorbeeld doet goed volgen, hebben wij ook bovenstaande waarden gebruikt voor het berekenen van Gebedstijden Leidschendam. Zie dit artikel voor meer uitleg.

Mocht je toch niet tevreden zijn met deze uitgangspunten dan verwijzen we je graag naar onze homepage. Hier bieden we je namelijk de mogelijkheid om de instellingen zelf aan te passen. Wij verzoeken je hier echter wel voorzichtig mee om te gaan!

Gebedstijden Leidschendam gebruiken

Kan ik Gebedstijden Leidschendam aanhouden? Hierboven hebben we uitgelegd welke methode wij hebben gebruikt om de tijden te berekenen. Het kan echter voorkomen dat jouw lokale moskee andere uitgangspunten hanteert. Wanneer dit het geval is, raden we je aan de gebedstijden van de lokale moskee aan te houden. Tegelijkertijd zouden wij het erg op prijs stellen wanneer je ons hierover informeert. Zodoende kunnen wij hierop anticiperen en nader onderzoek doen naar de methode die in Leidschendam wordt gebruikt.

Alhamdoulillaah zien we de laatste tijd steeds minder discussies over gebedstijden. Dit wijst er waarschijnlijk op dat men tevreden is met de stappen die tot nu toe zijn gezet. De islamitische gemeenschap bevindt zich dan ook op de juiste weg. Hier en daar zijn nog wel wat hordes te nemen maar met de wil van Allah is alles mogelijk!

Nieuwsgierig naar de gebedstijden van andere locaties?

AmsterdamZeistEnschede

Ben je tevreden met de gebedstijden van Leidschendam?

Nauwkeurigheid - 96%
Gebruiksvriendelijkheid - 91%
Duidelijkheid - 94%

94%

Geweldig!

Dit vinden onze bezoekers van de gebedstijden voor Leidschendam:

User Rating: 4.5 ( 1 votes)
Tags

One Comment

 1. Ik vind het namelijk leuk om jullie wat te vertellen over de verschillende overeenkomsten van de Godsdiensten dan krijgen jullie een beter inzicht hierin. Aan de hand van een paar voorbeelden. Wanneer er getrouwd wordt niet iedereen kent deze gebruiken.

  Zowel in de Moslim Traditie als in het Joodse traditie komen deze overeenkomsten waarin mensen worden gekozen voor de partner. voordat je gaat eten moet je altijd je handen wassen of als je eten gaat bereiden ook wanneer je gevogelte als kip moet je wassen. Dit gebeurd bij alle professionele keukens. Wanneer er over kalkoen wordt gepraat dit is een vogel die oorspronkelijk uit
  Turkije komt een Moslimland. Toen ik de vraag stelde of de mensen uit Moslimlanden dit ook mogen eten toen antwoorde men met nee. En deze vogel is namelijk bij alle feestelijkheden omdat jullie met grote families zijn die vogel weegt 8 kilogram die moet je eerst in stukken snijden en 2uur braden of á la Tajin bereiden net zoals kip.

  En er zijn nog meer overeenkomsten als ik het over Jakob , Abraham en Isaak en die komen in alle drie de Godsdiensten voor.

  En God

  Toen de vertaling werd gedaan van het Hebreeuws naar Arabisch toen een aantal geschriften werden vertaald toen kon men niet alles vertalen in het Arabisch. Nu in de Koran staat een gedeelte in over de geneeswijze. Dit is de oorspronkelijke vertaling van de Egyptische Hyroglyfen van de Farao’s . Ik weet niet of jullie iets hebben staan in de Koran over Diabetes de betekenis

  van de Egyptische Hyroglyphen werd omschreven als “zo zoet als honing”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close