Gebedstijden Lelystad

Gebedstijden Lelystad kun je hieronder bekijken en printen. Informeer jouw moskee ook over de software voor gebedstijden!

Moskee beheerder? Klik op oranje icoontje op de kaart om moskee software te gebruiken!
compass
needle of the compass kaaba on top of the needle of the compass

Wil je de gebedstijden van een andere locatie bekijken?

  • Klik op “andere locatie” en typ de eerste letters in van een stad. Selecteer vervolgens in het overzicht dat zal verschijnen de juiste locatie.
  • Klik hier, zet de GPS aan en sta toe dat Koran.nl jouw locatie mag gebruiken. Zie hieronder voor voorbeeld: Gebedstijden Lelystad printen en downloadenZodoende wordt jouw locatie in de browser opgeslagen met als voordeel dat tijdens een volgende bezoek de gebedstijden van jouw locatie worden getoond.

Methode Gebedstijden Lelystad

In Nederland en België worden verschillende methoden gebruikt voor het berekenen van de gebedstijden. Deze methoden geven voor salat Dhor, salat Asr en salat Maghrib vaak dezelfde tijden aan. De verschillen zitten vooral in de tijden die worden weergegeven voor salat Fajr en salat Isha. De laatste tijd zien we dat steeds meer moskeeën en websites het volgende gebruiken voor de berekening van de gebedstijden:

  • salat Fajr begint wanneer de stand van de zon ten opzicht van de horizon gelijk is aan 14.6 graden
  • salat Isha wordt 90 minuten na salat Maghrib verricht

Onder het mom van goed voorbeeld doet goed volgen, hebben wij ook bovenstaande waarden gebruikt voor het berekenen van Gebedstijden Lelystad. Zie dit artikel voor meer uitleg.

Mocht je toch niet tevreden zijn met deze uitgangspunten dan verwijzen we je graag naar onze homepage. Hier bieden we je namelijk de mogelijkheid om de instellingen zelf aan te passen. Wij verzoeken je hier echter wel voorzichtig mee om te gaan!

Gebedstijden Lelystad gebruiken

Kan ik Gebedstijden Lelystad aanhouden? Hierboven hebben we uitgelegd welke methode wij hebben gebruikt om de tijden te berekenen. Het kan echter voorkomen dat jouw lokale moskee andere uitgangspunten hanteert. Wanneer dit het geval is, raden we je aan de gebedstijden van de lokale moskee aan te houden. Tegelijkertijd zouden wij het erg op prijs stellen wanneer je ons hierover informeert. Zodoende kunnen wij hierop anticiperen en nader onderzoek doen naar de methode die in Lelystad wordt gebruikt.

Alhamdoulillaah zien we de laatste tijd steeds minder discussies over gebedstijden. Dit wijst er waarschijnlijk op dat men tevreden is met de stappen die tot nu toe zijn gezet. De islamitische gemeenschap bevindt zich dan ook op de juiste weg. Hier en daar zijn nog wel wat hordes te nemen maar met de wil van Allah is alles mogelijk!

Nieuwsgierig naar de gebedstijden van andere locaties?

Den-HaagTilburgDelft
Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close